top of page

Böcker

Kärlek, svek & smaragder

Michelle reser till Irland där hon redan första kvällen träffar den charmiga Adam. Hon faller pladask och känslorna visar sig vara besvarade. Fem intensiva dagar slutar i ett tårfyllt avsked då Michelle åker hem till Sverige. De svär på att inte låta avståndet besegra vad de har, men distansförhållandet tär på relationen och de tappar kontakten.

​​

Drygt ett år senare återvänder Michelle till Irland med sin bästa kompis och sina två systrar. Men vad händer när hon tvingas stå ansikte mot ansikte med sitt förflutna? Kan det förflutna även vara framtiden? Eller finns det något eller någon hon missade förra gången? Innan Michelle vet ordet av befinner hon sig i ett triangeldrama utan dess like. Kan hon reda ut sina känslor innan det är försent?

Svartsjuka, vänskap och akvamariner

Marie har inte levt ett särskilt långt liv, men har redan upplevt något av det värsta en ung kvinna kan göra. Så när hon en dag får ett brev som kan förändra hennes liv till det bättre är hon inte sen att tacka ja. En sommarkurs på Trinity College i Dublin. Att Marie dessutom kommer få spendera varenda ledig stund med sin hemliga pojkvän Cormac gör ju inte saken värre. Men vad är det egentligen för fel på Cormacs humör? Döljer han något för henne?


Michelle kämpar inte bara med dåligt samvete över vad som hände för några år sedan, utan även med att gå vidare med sitt liv utan Adam. Med dottern Marie i ett annat land känner hon sig mer ensam än någonsin, men ska hon äntligen ta steget fullt ut och våga öppna upp sig igen?


"Svartsjuka, vänskap och akvamariner" är den fristående uppföljaren till Adéle Jordans debutroman "Kärlek, svek och smaragder". En Feelgood om att våga börja om och gå vidare, även när det förflutna vägrar släppa taget.

bottom of page